Samen met stichting Hart voor Zwolle en door de bijdrage van de vrienden van Greijdanus en de sponsoring van de Zwolse bedrijven Intercept, Synlogic en Novaware organiseren we samen met de leerlingen van Greijdanus een maaltijdenactie voor eenzame en arme bewoners van Zwolle. We zijn trots en dankbaar dat we op deze manier de krachten mogen bundelen en iets kunnen betekenen voor de mensen om ons heen.

Introductie van de actie

Vrijdag 20 november hebben de leerlingen van Dienstverlening & Producten voorlichting gekregen van Stichting Hart voor Zwolle. Voor wie gaan de leerlingen koken? Wie krijgt een maaltijd en waarom? Het verhaal dat diepe indruk maakte op de leerlingen was de reactie van een mevrouw die moest huilen toen ze het aanbod van deze maaltijdenactie kreeg. Ook al duurt het nog een paar weken voordat ze de maaltijden echt ontvangt, ze kon zich nu ergens op verheugen. Deze mevrouw heeft geen familie en het wijkcentrum waar ze haar sociale contacten had is door Corona dicht. Ze is erg eenzaam en het doet heel veel met haar dat leerlingen de moeite nemen om voor haar te gaan koken.

De eerste actie dag

Vrijdag 27 november is de eerste dag van de actie. Een hele drukte op de afdeling Dienstverlening & Producten. In de keuken zijn de leerlingen druk bezig met het bereiden van de maaltijd. Deze vrijdag wordt er rijst met pilav gemaakt. De groenten moeten gesneden worden, grote pannen staan op het vuur en een heerlijke geur verspreid zich in school. Als alles klaar is wordt de maaltijd in een tasje gedaan, samen met nog iets lekkers voor ’s avonds bij de koffie. In de tas komt ook een handgeschreven kaartje van de leerlingen, de betrokkenheid is groot. Bij het uitdelen van de maaltijdpakketten door de leerlingen zijn de reacties aan de deur hartverwarmend. Op verschillende plekken in Zwolle worden in totaal 75 maaltijden bezorgd. Ook de komende 2 vrijdagen gaan de leerlingen nog koken en maaltijden bezorgen.

Bedanken van sponsoren

Graag willen we alle giftgevers bedanken, u als Vriend en ook de bedrijven die deze actie ondersteund hebben met hun bijdrage. De bedrijven die dit mede mogelijk gemaakt hebben zijn: Intercept, Novaware en Synlogic uit Zwolle.

Novaware: We krijgen er energie van als we bedrijven en organisaties kunnen helpen die de wereld een stukje mooier willen maken. Wij geloven dat iedereen het in zich heeft om waarde te creëren. Daarom dragen wij ons steentje bij aan dit prachtige initiatief en gaan we samen voor het verschil!

Intercept: Wij doen mee omdat we het een prachtige actie vinden en graag ons steentje bijdragen aan een stad waar we omzien naar anderen, speciaal in deze maand.

Synlogic: “Als ondernemer mogen we stilstaan bij onze eigen doelen en successen. Maar ook mogen we om ons heen blijven kijken en anderen helpen waar mogelijk. Over de vraag of we de maaltijdactie willen ondersteunen hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Doen we!’

WhatsApp
Share
Tweet
Share
Email